Jelenlegi időjárás:
12°
 
Ajánlott program: Szabadtéri sport
 
       
 
 
 
 
 
A nagykovácsi tigris nyomában
Bizonyítsd vagy cáfold meg a Nagykovácsiban settenkedő tigris legendáját!

A nagykovácsi tigrisről az index.hu jóvoltából bővebben itt olvashatsz

Mi azonban azt ajánljuk, inkább kövesd a nagykovácsi erdeiben settenkedő tigris lehetséges útvonalát, és válassz egyet az alábbi kirándulások közül.

 
Van tigris vagy nincs tigris?
 
A Nagy-Szénás tanösvény

A Nagykovácsiból induló, összesen 2,1 km hosszú és kb. 1,5 óra alatt bejárható tanösvény betekintést nyújt az 1965-óta Európa Diplomával büszkélkedő Szénás-hegycsoport ritka természeti kincsekkel tűzdelt világába.

Túra a zsíroshegyi kilátóponthoz

Táv: 2,3 km. Időtartam: 30 perc. A Nagykovácsi, községháza buszmegállótól indulva a Zsíroshegyalja településrészen keresztül vezető félórás kirándulás, enyhén emelkedő útvonalon.

A Kéktúra útvonalán a Nagy-Szénásra

Az országos Kéktúra a Remete-szurdok felől érkezik Nagykovácsiba, és a Nagy-Szénásra tart. Nagykovácsiból indulva a Zsíroshegyen érdemes becsatlakozni a Nagy-Szénás csúcsára induló turistaútra.

A Remete-barlanghoz a kék jelzésen

A Kéktúra nagykovácsi szakaszán járva, a Zsíroshegy felől a Remete-szurdok irányába a Remete-barlanghoz tehetünk kirándulást.

A Vörös-pocsolyához a piros jelzésen

A piros (P) turistaút Pilisszentiván felől érkezik fel a Nagy-Szénásra, majd leereszkedik Nagykovácsiba, és halad tovább Adyliget felé. Ez utóbbi irányba ajánlunk egy kb. 4 km-es túrát.

Geocaching Nagykovácsiban

Nagykovácsiban jobbnál-jobb helyszíneken 4 láda is várja a játék kedvelőit.

Szép kilátás a Gerecsére

A már a római kereskedők által is használt, Telki felé vezető ún. Fehér úton indulva szép panorámát kínáló kilátóponthoz jutunk a Kutya-hegy lábánál elterülő mezőn.

 
Ne felejtsd el megosztani barátaiddal, ismerőseiddel!